Steinhaug – nå med auto update

Denne timen er for meg en lykkens stund ettersom jeg endelig fikk summa meg til å gå all-inn når det kommer til vedlikehold og oppdatering av programvaren jeg til daglig har med å gjøre. En relativt stor utfordring jeg har hatt i alle år er jo at idet du kjøper ei hjemmeside av meg, så oppstår det alltid problemer og bugs som ikke avdekkes før opptil flere måneder etter at sidene er overlevert.

Se så flott – Oppdatering er klar, klikk på knappen! Enklere blir det faktisk ikke! Deilig å være med i den klubben endelig!
No vart eg fri som fogelen! Kvirrevitt!

Nettlesere oppdateres daglig nesten, windows kommer med nye versioner for ikke å snakke om at nye mobiltelefoner og enheter som skal surfe rundt på nettet alle er med på å skape et ganske omfattende og kompleks utfordring om man ønsker at alt skal fungere til enhver tid. Mye å tenke på. En ting er å bli kjent med problemet, en annen ting er å få fikset problemet slik at alt er i skjønneste orden, er man heldig er det noen som bryr seg og slikt sett betaler for arbeidet, men uansett til syvende å sist så er det siste problemet et kjent problem… Å oppdatere alle nettsidene med den nye koden slik at problemene man har arbeidet så hardt med å løse – går bort!

Fremtil nå har jeg alltid manuellt måtte oppdatere hver enkelt kunde, blogg, admin eller hva en det måtte være. Jeg har for all del laget meg rutiner over årenes løp slik at det ble enklere å gikk fortere men i løpet av et år er det faktisk mange mange timer det er snakk om hvor jeg tilbringer dagen å se på en målestokk som går fra 0 til 100… Men ikke nå lenger! Fikse, dille, vase og rett og slett spør du meg spør jeg deg… Nå er det slutt!

Nå er det auto-update som gjelder – gjør det sjøl!

Fra nå spanderer jeg heller på meg å utstyre arbeidet mitt med auto-update slik at om det foreligger oppdateringer og ofrbedringer i fremtiden ( noe det alltid gjør ) så skal du få dem gratis null stress – men du skal få lov å gjøre jobben sjøl! Altså – du skal få lov å klikke JA på om du vil ha oppdateringen – verre er det jo ikke…

Nå kan jeg endelig begynne å si
noe jeg lenge har hatt på tunga…

OPPDATERE NETTSIDA SA DU?
VET DU HVA, GJØR DET SJØL!

Så om det er Easy Webshop, WordPress eller annen webadministrasjon det er snakk om så kan jeg endelig lene meg tilbake å se bort i fra dager hvor eneste jeg har å se frem til er senga etter å ha laste opp 100.000+ filer med FTP på et 20 talls nettsider, det er rett og slett ikke morro en plass! Litt festligere en å se maling tørke, skal innrømme det. Men det er ordentlig apekattarbeide spør du meg, å jeg er ingen apekatt!

Når siste klikket blir 15 klikk da klikker det for meg iallefall!

Butikkløsningen min Easy Webshop er nå også kodet ferdig med auto-update, og jeg testet systemet ut denne uka og det fungerte ikke overraskende … som ei kule! Et klikk… og ferdig oppdatert 50.000+ filer pr installasjon samt oppdateringsprogrammet mitt foretok alle nødvendige tilpasninger i dem forskjellige butikkene. INgen klipp og lim, ingen repetisjoner som før, bare et klikk denne gangen … «kjør oppdatering».

Klikk!

Fortsatt et jævla klikk, og med 15 butikker som skulle oppdateres er det plutselig 15 klikk. Så da tenkte jeg. Det må da strengt tatt ikke være nødvendig å måtte trykke et eneste forbanna klikk – fra meg iallefall! Har ikke jeg klikka nok…

Det var sånn det starta, til helvette vekk med klikka, jeg skal ikke klikke et forbanna klikk! Å det slapp jeg – utrolig nok! Auto-update, jo dette blir fint! Deilig å være i mål … ( i målet tror jeg er mer korrekt, stort mål haha ) I dette tempoet er det jo muligheter for at jeg får tid å se på salg, iallefall før jul 😀

WTF!