Det skulle tatt seg ut om det bare var meg som hadde vært ute for disse ordene. Jeg skal ikke si det 100% sikkert men jeg kan komme på iallefall 5 ganger i livet hvor akkurat dette var situasjonen.

Før du leser videre vil jeg benytte anledningen til å minne deg på en liten greie som du kan ha fordel av å vite nå – og ikke etter å ha lest artikkelen min. For du skal få muligheten å velge om du ønsker å lese videre, ettersom sjansen er stor for at det blir påpekt en rekke idioter. Jeg ser for meg allerede nå at i prosessen med å kaste rundt idiot-stempelet, er det fordt gjordt at du blir stempla som en idiot i samme slengen. Så om du ikke syntes det er veldig morro eller om du mener at det er forbanna urettferdig så du må utagere i den virkelige verden for å nøytralisere uretten som du er i ferd med å påføre deg selv – da syntes jeg ikke du skal lese videre.

Men… for all del jeg forstår om du gjør, dette handler jo tross alt om idioter…

Når sannheten ikke kan være svaret

Kort er veien til å bruke andres ord for å beskrive en annen ting, for når man lever i en verden hvor sannheten er så skremmende at man ikke makter å prøve den ja da blir det slik. Da får du en lærer som ser på alle elevene sine og i beste stil i et forsøk jeg tror er å få med alle sammen, til og med dem som er redde for å bli driti ut eller av andre årsaker vil kunne avstå fra å delta i å prate. Så for å være sikker på at her skal det ikke være noen som helst fare for å drite seg ut, uansett hva du sier eller gjør ingen kjeft nå er det kun fokus på å åpne kjeften å vise at du har en stemme og at du kan bruke den! Kom igjen!

«Babba di bubbelupp såpekopp og hoppetau, dubb dubbe lubbilubb!» Dette er nok ikke ordrett hva jeg spurte men må være tett opp til spørsmålet jeg gav læreren på ungdomskolen iallefall. Ettersom jeg er en person som kan finne på en slik ting er det kanskje ikke overraskende at jeg fra tidlig alder var klar over at det fantes dumme spørsmål. Ingen tvil om det.

Jeg hørte ikke om svarene, hva med dem?

«Slutt å dum deg», «Om ingen andre har noe viktigere, eller om ingen andre har noe de lurer på… Så går vi videre å vi sier oss ferdige med spørsmålene for idag.» «Det der syntes jeg ikke passer seg å spørre om». «Nei nå altså, ut på gangen med deg». «¤%&»

Listen er egentlig ganske lang over hva slags kategori spørsmål kan puttes i, så selvfølgelig akkurat som det finnes at hav av dumme spørsmål vil symmetriens magi åpne for tilsvarende om ikke nøyaktig like kategorier når det kommer til svarene. Dumme svar er lette å få ørene opp for, jeg klarer iallefall kjapt å registrere dem fordi når man ønsker å fortelle noen at man egentlig gir fullstendig faen i hva som skjer eller sies – ja da er det vanlig å kuke rundt med ord og mening på en måte som helst ender med å drite ut mottaker. Ofte kommer det også ut svar på spørsmål som ingen stillte slik at dem som hører det, om alt går etter planen, gjetter feil på spørsmålet og i det øyeblikket skaper et mentalt bilde som skader mottakeren.

«Heisen går helt til toppen, men det er ingen hjemme.», denne liker jeg personlig godt, eller
hva med denne «Ikke den skarpeste kniven i skuffen.». Dette er klassiske svar på spørsmål ingen har stillt og er derfor meningsløse svar – verdiløst for enhver situasjon. Ren idioti altså, idiotisk spørsmål i form av et idiotisk svar og som om ikke det er nok er det også servert med hensikt å drite ut noen så det er også destruktivt og forrurensende.

Spørsmål og svar til side, idioten er nok ingen andre en oss selv!

Behold… I give you: 42

Den humoristiske science fiction fortellingen av forfatteren Douglas Adams, «A Hitchikers Guide to the Galaxy» klarer å iscenesette et gjennombrudd for alt som lever å ånder i våres univers som ikke gir noen mening til tross for at svaret som er påkrevd blir levert med 100% nøyaktighet. Vi snakker altså sannhet her og derfor denne ene svarmuligheten som bør tilhøre kategoriene som kjærlighet, omsorg, ansvar, fremtid etc etc. Jeg nevnte tidligere om symmetrier, altså dumme spørsmål gir fordt dumme svar, på samme måte er det veldig høy vil påstå tilnærma likt 100% så si 99,99% for at spørsmålet i tilfellet 42 er av samme kaliber – så langt fra idiot og alt tullet som mulig. Men … hva var spørsmålet egentlig?

idioten er ikke spørsmålet eller svaret, idiotene er ikke overraskende den som stiller spørsmålet og den som vil ha svarene.

Om du er idiot – så vit at jeg vet – hvorfor du er idiot!
Fordi – du er en slapp bedrevitende jævel med et oppblåst forpult ego!

Virkeligheten suger for idioten, for den er nemlig at alle idioter er slappe jævler som ikke ønsker å yte! Alle idioter mener også innerst inne at dem er bedre en alle rundt seg, ellers er det ingen grunn å mene man skal ha spesielle goder nemlig ting må henge sammen i en virkelig verden. Så en slapp og kjepphøy personlighet bygget på mangel av forståelse er fundamentet til idioten, det idiotiske fundamentet som selfølgelig biter seg selv i rævva ordentlig. For alle er vel enige om at dem som yter og gjør gode ting fortjener litt bonus, pris for strevet om du vil, så derfor blir det ganske selvmotsigende å totalt meningsløst når dette er forklaringen på hvorfor man er så jævlig mye bedre en alle andre og har krav på goder andre kan se langt etter! Men det er idioter vi snakker om… hallo!

Det stopper desverre ikke her, for enhver idiot virker ikke være lykkelig heller så dette drar meg til å konkludere med følgende påstand. Jeg er overbevist om at idiotiens vei har en og kun denne endelige stopp – når den er fullkommen når det ikke er mer å gjøre alt er fullført… der ikke idiotene før lønn for strevet. Altså, hele verdens befolkning har nå festet og feiret øyeblikket hvor det ble oppdaget at idioten var her blandt oss at nå skal det rettes opp – denne festen som er det som betyr det endelige stopp i dette idiotiske tankeeksperimentet mitt for her skal aldri idioten løfte en finger mer mens resten av verden ender opp med å jobbe ekstra tross alt som en velfortjent straff for å ha latt idioten løftet en finger… STOP! Hadde dette vært et dataspill så heter dette level «level 1000 daemon-wizard», jeg vet forstår og har null problemer med at her er idioten i mål. Det er her det er heProblemet her er jo at dette tankeeksperimentet nå er kommet til øyeblikket universet opphører å eksistere. Det kan umulig gå videre fra her, men hva vet jeg, er jo litt idiot jeg også som tillater meg å vite dette – 100% bassert på ingenting annet en min egen forståelse av universet. Universet som vi alle er enige om at vivet hva 4% er for noe, og av de 4% vet vi at 99,9% er vakum…. Å gir opp! Jeg er akkurat like god altså – faktisk heter det faktisk ikke bedre enn en plass – akkurat samme nivå kanskje til og med hakket verre enn dem to super astronomisk store idiotene fra filmklippet over.

Så fordt gjordt å bli en idiot vi liker alle å sitte litt på rævva, vi liker alle å bli hørt så det er helt sikkert fristende for alle og enhver noen ganger om ting er vanskelig å ta en snarvei for gevinsten vil vi jo alle ha ellers er du ikke menneske. Vi er desverre bygd på et molekylært nivå på en måte som premierer idioten om man ikke har den fulle og hele sannheten – som i dette tilfellet betyr det riktige spørsmålet som ønsker å hjelpe alle og enhver hvor svaret er et svar som imøteser og gjør alt i sin makt for å oppnå akkurat det samme uten å gavne individet. Kort sagt, alt idioten står for.

Så deg for faen, gjør en innsats å vær sikker på at du faktisk søker sannheten som er bygget på kjærlighet og tenker på alle. At du forstår problemet for da og kun da er det mulig å bruke svaret til å forsøke fikse å reparere problemet.

Syntes du det er rart at selv om du er superflink på å lage spørsmål, men fordi du ikke gidder finne svaret så fusker du å lager det selv så er du idiot for du vet jo faen ikke hva du snakker om du er på bærtur. For nå vet du jo svaret på ditt eget spørsmål, kort vei til å få spørsmålet på det andre svaret du alltid har sittet på fordi du er åpenbart spesiell det er jo noe som er i ferd med å åpenbare seg… IDIOT! WAKE THE FUCK UP – vi trenger deg og dine fulle fem ingen snarveier ikke for noen da går desverre alt til helvette… Å lenge vi klarer å unngå det er det ingen som vet… La oss prøve lengst mulig for faen, må være en god plan jeg er overbevist om det!

Derfor blir jeg irritert når jeg hører «ingen spørsmål er for dumme», jo for faen! Jævla idioter! Når jeg hører dette vet jeg så jævla godt at ikke nok med at læreren vet han lyver og jeg tror han også vet han er smertelig klar over at han har akkurat utlevert en åpen invitasjon til idiotene å tre frem. Jeg vil da for faen ikke dra mye lærdom her, klart bedre å være en annen plass som det ikke lyves eller sitter idioter som ikke ønsker annet en død å fordervelse på planeten om ikke dem blir minna på det underveis. Denne tiden kan jeg bruke bedre jeg er her for å lære for helvette!

.