Det skulle tatt seg ut om det bare var meg som hadde vært ute for disse ordene. Jeg skal ikke si det 100% sikkert men jeg kan komme på iallefall 5 ganger i livet hvor akkurat dette var situasjonen.

Før du leser videre vil jeg benytte anledningen til å minne deg på en liten greie som du kan ha fordel av å vite nå – og ikke etter å ha lest artikkelen min. For du skal få muligheten å velge om du ønsker å lese videre, ettersom sjansen er stor for at det blir påpekt en rekke idioter. Jeg ser for meg allerede nå at i prosessen med å kaste rundt idiot-stempelet, er det fordt gjordt at du blir stempla som en idiot i samme slengen. Så om du ikke syntes det er veldig morro eller om du mener at det er forbanna urettferdig så du må utagere i den virkelige verden for å nøytralisere uretten som du er i ferd med å påføre deg selv – da syntes jeg ikke du skal lese videre.

Men… for all del jeg forstår om du gjør, dette handler jo tross alt om idioter…

Når sannheten ikke kan være svaret

Kort er veien til å bruke andres ord for å beskrive en annen ting, for når man lever i en verden hvor sannheten er så skremmende at man ikke makter å prøve den ja da blir det slik. Da får du en lærer som ser på alle elevene sine og i beste stil i et forsøk jeg tror er å få med alle sammen, til og med dem som er redde for å bli driti ut eller av andre årsaker vil kunne avstå fra å delta i å prate. Så for å være sikker på at her skal det ikke være noen som helst fare for å drite seg ut, uansett hva du sier eller gjør ingen kjeft nå er det kun fokus på å åpne kjeften å vise at du har en stemme og at du kan bruke den! Kom igjen!

«Babba di bubbelupp såpekopp og hoppetau, dubb dubbe lubbilubb!» Dette er nok ikke ordrett hva jeg spurte men må være tett opp til spørsmålet jeg gav læreren på ungdomskolen iallefall. Ettersom jeg er en person som kan finne på en slik ting er det kanskje ikke overraskende at jeg fra tidlig alder var klar over at det fantes dumme spørsmål. Ingen tvil om det.

Jeg hørte ikke om svarene, hva med dem?

«Slutt å dum deg», «Om ingen andre har noe viktigere, eller om ingen andre har noe de lurer på… Så går vi videre å vi sier oss ferdige med spørsmålene for idag.» «Det der syntes jeg ikke passer seg å spørre om». «Nei nå altså, ut på gangen med deg». «¤%&»

Listen er egentlig ganske lang over hva slags kategori spørsmål kan puttes i, så selvfølgelig akkurat som det finnes at hav av dumme spørsmål vil symmetriens magi åpne for tilsvarende om ikke nøyaktig like kategorier når det kommer til svarene. Dumme svar er lette å få ørene opp for, jeg klarer iallefall kjapt å registrere dem fordi når man ønsker å fortelle noen at man egentlig gir fullstendig faen i hva som skjer eller sies – ja da er det vanlig å kuke rundt med ord og mening på en måte som helst ender med å drite ut mottaker. Ofte kommer det også ut svar på spørsmål som ingen stillte slik at dem som hører det, om alt går etter planen, gjetter feil på spørsmålet og i det øyeblikket skaper et mentalt bilde som skader mottakeren.

«Heisen går helt til toppen, men det er ingen hjemme.», denne liker jeg personlig godt, eller
hva med denne «Ikke den skarpeste kniven i skuffen.». Dette er klassiske svar på spørsmål ingen har stillt og er derfor meningsløse svar – verdiløst for enhver situasjon. Ren idioti altså, idiotisk spørsmål i form av et idiotisk svar og som om ikke det er nok er det også servert med hensikt å drite ut noen så det er også destruktivt og forrurensende.

Spørsmål og svar til side, idioten er nok ingen andre en oss selv!

Behold… I give you: 42

Den humoristiske science fiction fortellingen av forfatteren Douglas Adams, «A Hitchikers Guide to the Galaxy» klarer å iscenesette et gjennombrudd for alt som lever å ånder i våres univers som ikke gir noen mening til tross for at svaret som er påkrevd blir levert med 100% nøyaktighet. Vi snakker altså sannhet her og derfor denne ene svarmuligheten som bør tilhøre kategoriene som kjærlighet, omsorg, ansvar, fremtid etc etc. Jeg nevnte tidligere om symmetrier, altså dumme spørsmål gir fordt dumme svar, på samme måte er det veldig høy vil påstå tilnærma likt 100% så si 99,99% for at spørsmålet i tilfellet 42 er av samme kaliber – så langt fra idiot og alt tullet som mulig. Men … hva var spørsmålet egentlig?