Nei dævelen, død og pine når en snakker om sola der er du jo. Godt å se deg, og vet du hva? Kult at du tilfeldigvis dukka opp akkurat nå fordi jeg hadde noe jeg ville si deg. Det er nemlig noe som å hadde tenkt å fortelle deg lenge nå men det har liksom aldri blitt noe. Forresten, håper det går bra deg og at ting går din det fortjener du såklart. Stå på å ha det fra meg, det er ikke så galt egentlig men jøssenavn det har vi garantert vært inne på før så det gnålet dropper jeg. Det jeg ville si er at jeg trenger deg, vi trenger deg, din idiot. Fortsett å vær deg selv for alle vi andre trenger også en wakeup og det gir du oss, du er god for akkurat den du er ser du! Du gir oss styrke og holder oss oppe når det blåser hardt i seila. Stå på – you can do it! Men æ må løbe…

Ja det var en ting til, om du er hårdsår eller veldig bekymra for å bli utpekt som idiot så må du ikke lese videre. Det som skjer nå er at det kommer å handle om idioter, dette er ikke hyggelig lesning for deg å det har ingen poeng for deg å fortsette. Tenk på deg selv litt nå, du er advart.

Skulle du allikevel lese videre nå, og du i tillegg er bekymra for at du er en idiot, så er ikke jeg bekymret en plass for dette er forventet. Tross alt, dette handler jo om idioter og hvor forbanna håpløst det ofte ender opp å bli…

Quo vadis?

Jeg har ikke for vane å være veldig kort, men skal forsøke det idag. På latinsk er betydningen av ordene «Quo Vadis» det samme som om jeg spør deg: Å langt er du kommet? Hvor er du på veien i livet ditt? Dette er et bra og jævelig ærlig spørsmål alle av oss skal kunne svare på, for ellers er det bare å være ærlig å si at man er ute å kjøre.

Det virker hevet over enhver tvil at for å kunne ha en fornuftig og såklart bærekraftig fremgang i livet så må man ha noen detaljer på bordet. Du må være klar over hvor du kommer fra og du må være våken nok til at du klarer gi deg selv et svar på hvor dagen idag er i forhold til hvor du har vært. Forhåpentligvis går det bedre, og om du har hatt noen humpler eller huller i veien tidligere så er målet at du ikke lengre har disse, for veien din er korrigert underveis nettopp så du slipper disse. Du har sikkert skjønt, ellers så får du svaret nå, den beste måten å korrigere kursen riktig på så du kan unngå å kjøre av veien er å ha drømmer. Det er nemlig et faktum at fremover er det flere områder med dårlig vei, ulykker kan jo skje men drømmene og målene holder deg fokusert fremover og du kan unngå utforkjøringer!

Så historien bak, faktumet nå og fantasien der fremme. Dette er tre helt nødvendige komponenter som alle må ha for å kunne styre ferden, å dem som er dyktige på å analysere dette er ofte de av oss som er mer kjent som de store – alt fra gigantiske omveltninger i samfunnet våres, dampmotorer og raketter som sender oss til månen. Konger som forener og styrer store kongedømmer i lange tider, elsket av sine folk. Dem store navnene innen vitenskap som med sine fantastiske hjerner klarer formulere en forståelig beskrivelse til alle oss andre – om ting som ligger totalt utenfor vår naturlige evne til å kunne forstå.

Hva er en god vei i livet?

Før man kan endre på ting er det helt nødvendig å forstå hva som er galt, for ingen lever evig (må ærlig innrømme alt peker mot den konklusjonen). Tiden du har til rådighet er derfor knapp, å stå stille er derfor dårlig du ønsker alltid å komme i mål. Det smaker godt å vinne, veldig godt og noen ganger er det for godt må være lov å si. Problemet om det smaker for godt er iallefall ikke morro å løse, iallefall ikke ofte det er det, for det involverer nesten alltid dem du er mest glad i og det er nesten alltid feile veien ting skal gå alt virker å være avgjordt for lenge siden – i dass!


Betingelsesløs kjærlighet – this is the way

Du kommer nesten like sikkert som at det kommer en dag i morgen, og du vil snuble en gang eller to i livet. Jeg påstår derfor at vi like godt kan prøve hjelpe hverandre komme hit, og til dem av dere som klarer det sier jeg gratulerer veldig ta en velfortjent pause i bakken.

Om du en en av de få om noen i det hele tatt som mener du kjører feilfritt, eller iallefall på en måte uten måke rett i alle hindre som måtte dukke opp, så håper jeg du bruker litt tid på å hjelpe andre der ute som ikke får det til. Tro meg – noen ganger er det ikke nødvendig med mer en såvidt dunke borti bilen for å få føreren tilbake bak rattet ingen skade skjedd – mens andre ganger er det desverre helt umulig å ingenting ser ut å kunne forhindre det uungåelige faktumet at det blir ulykker og biler fyker av veien.

No good deed goes unpunished

Så lenge jeg har levd har ingen noen gang prøvd vri på disse ordene, så da kommer det vel ikke som noen jævla bombe at dette faktisk er noe du må kunne forholde deg til. Om du er så heldig at du fra starten av livet ditt ble fortalt at ting går galt, feil vil skje og desverre blir det alltid verre mye verre, før det kan bli bedre, eller i sagt på en enklere måte. Vær klar over at prisen å betale om du vil hjelpe andre på veien kan skremme livskitten ut av deg – men slapp av det skjer ikke – for virkeligheten er nemlig en sakte men sikker pervers metamorfose fra å være den du er nå – mer eller mindre feilfri kjøring og det du sikkert tenker er et passe greit liv du hjelper til og med andre for som uttrykket jeg sa isted er det et til som heter Good Things Comes for those that wait…

Den perverse metamorfosen fra at alt er ok til at du plutselig er plassert midt i helvette!

Denne ser du ikke komme desverre om du er uheldig, skjer det er min erfaring og den den er desverre bassert på mer en 10 mennesker jeg kjenner i livet, du er fucked og blir det så lenge at innen du skjønner å jævla galt det er så er løpet kjært for denne planeten er ikke laget for å feile det er for mange om beinet ser det ut til. Det er såklart også ikke alle som er utstyrt med like bra deler, topplokket ditt kan også si KLIKK.

Mitt beste råd er derfor å holde kontakten med flere på veien, ikke vær redd for folk som bulker for akkurat som bilmetaforet og veien så er det forsikringsavtaler på plass. Om du kan lære deg å ikke bulke å mulig forstå å håndtere en bulk helt alene vet du hva – tipper du klarer resten uten mye krøll.

# elsk din neste

# vær et forbilde

# fakta er hva som beskriver virkeligheten

# hvorfor lyver folk

# hva skjer med folk som lyver

# derfor er idioter dømt å gå til helvette

# valget om idioten – tar du du an eller er det idioten

# fuck off good night and fuckemoff