Slipp laus kunstneren i deg…

Nå er tiden kommet for å la kunstneren i oss få lov å uttrykke seg for aAldri har det vært enklere å lage kunst enn akkurat nå! Du trenger faktisk bare å ha en mening om hva du er på jakt etter, legg til litt nysgjerrighet så er vi der.

DALL-E og AI kunsten er blitt en realitet

OpenAIs DALL·E er en kraftig språkmodell som kan generere bilder fra tekstbeskrivelser. Dette har åpnet nye muligheter for AI-kunst, ettersom det lar hvem som helst enkelt generere unike og kreative bilder ved å bruke bare en enkel tekstbeskrivelse. Dette betyr at enkeltpersoner uten noen teknisk eller kunstnerisk bakgrunn kan bruke DALL·E til å lage sin egen AI-genererte kunst, noe som gjør skapelsen av AI-kunst mer tilgjengelig for et bredere publikum. I tillegg gjør DALL-Es evne til å generere bilder fra tekstmeldinger det til et nyttig verktøy for oppgaver som å lage produktbilder, generativ design og mer.

La oss teste Dall-E

VI forteller Dall-e følgende prompt:

teddybear as a semi realistic anime character portrait symmetrical highly detailed digital painting arstation concept art smooth sharp focus

https://labs.openai.com/

Registrer deg gratis hos OpenAI over, du får kreditter nok til å kunne generere iallefall 60 talls bilder helt gratis.

vi gjentar beskrivelsen

teddybear as a semi realistic anime character portrait symmetrical highly detailed digital painting arstation concept art smooth sharp focus

Overraskende kommer det nå en totalt annerledes bamse frem, men den stemmer også med beskrivelsen. For tross alt det er jo mye å gå på her, har ikke sagt noe om farge eller fasong så… ikke sannt…

vi endrer litt…

salvador dali inspired teddybear as a semi realistic anime character portrait symmetrical highly detailed digital painting arstation concept art

Ved å legge til en liten ekstra start på setningen som i «salvador dali inspired » så ble sannelig bamsen litt skrudd…

igjen…

salvador dali inspired teddybear as a semi realistic anime character portrait symmetrical highly detailed digital painting arstation concept art

Definitivt en Dali bamse dette ja.

prompt: Edvard munch teddybear

prompt: Edvard munch teddybear described with old egyptian hieroglyphs

Som du ser er det stor forskjell på hva som kommer ut i andre enden utifra hva du skriver, og du finner fort ut av at det er flere triks og lure måter å få gjordt ting på. Tenker da på hvordan du får bedre kontroll på tingene som kommer ut i andre enden, for man vil jo gjerne ha kontroll på denne AI teknologien…

DALL-E, MidJourney og Stable Diffusion

Dette er tre alternativer du kan velge i for å bli AI kunstner,  så det er bare å velge den du liker best. Kort fortalt er alle sammen det vi kaller en latent tekst-til-bilde-diffusjonsmodell, som igjen er i stand til å generere fotorealistiske bilder gitt hvilken som helst tekstinndata, dyrker autonom frihet til å produsere utrolige bilder, gir milliarder av mennesker mulighet til å lage fantastisk kunst i løpet av sekunder.

Jeg har valgt Stable Diffusion ettersom den kan jeg kjøre lokalt, og en ting til... jeg kan trene den opp til å lage bilder av hva jeg vil... som meg selv typisk ... eller deg din far di mor eller hagestolen til naboen for den saks skyld. Å bygge videre på diffusjonsmodellen er rett og slett artig!

Her er noen lenker om dere vil forsøke selv:
Dall-E mini (gratis): https://www.craiyon.com/
Dall-E: https://labs.openai.com/
MidJourney: https://discord.com/login
Stable Diffusion: https://huggingface.co/

promt: Bilde av meg selv takk

Det tar ikke lange tiden før en som meg tenker at jeg vil ha bilde av meg selv ikke noen andre julenisser, såfremt ikke han derre julenissen og ho julenissedama fordi atte ikke sannt.. Da er Stable Diffusion valget, for her kan du laste ned modellene lokalt å trene opp egne modeller som du kan bruke AI tolken på.

Etter litt plukking og fikling klarte jeg å få ut noe som ligner, bortsett fra at her ser man jo tydelig at noe er gått gæli…

Så etter litt prøving å feiling så ble det lettere, så her kommer det noen kjappe eksempler hva du kan få til når du lager bilder av deg selv med hjelp av AI tolken og det fantastiske språkforrådet. Så la oss hoppi uti…

Det viste seg å være en kunst å forstå hvordan man trente opp AI tolken til å kjenne meg igjen….
Med GPU kan man tråkke seg gjennom prosessen som oppdaterer modellen så vi kan lage litt kunst!

AI Art – Mulighetenes land

AI Art – Form og farge

AI Art – Do da funk

AI Art – Original Gangster Twitch

AI Art – My Latino brother

AI Art – 2 indianere og 4 gnomer

AI Art – Fresche Farger

AI Art – Keepin it real

AI Art – Keepin it un-real

AI Art – Old school og hatten på