Denne hypen rundt ChatGPT har for min del gitt seg iallefall og jeg har endelig fått ordentlig bakkekontakt føler jeg hvilket er en god ting fordi det har unektelig gått med mye tid på å få seg en forståelse av hva faen er det skjer med verden i disse tider… Det hørtes jo nemlig ut som om vi er med verdens ende faktisk med AI og LLM modeller som blir levende straks, miljøkatastrofer som vil velte sivilisasjonen og sende menneskeheten i dass om 150 år muligens… Vi er jo daue innen den tid, det virker oljebransjen å ha innsett for dem gunner på å virker ikke bry seg en dritt om denne planeten iallefall…

Men hallo, hva vet vel jeg… Vi forbrukere ble liksom ikke informert opp igjennom årene heller og all forskning og historikk tilsier at industrien har trenert og virkelig jobba hardt for å sørge for å fucke ting til på en måte slik at dem tjener pengene sine mens vi kverrulerer og krangler om ting som er «ikke tema…»

Menneskeskapt eks eller ikke ? Hva faen spiller det for rolle, åpenbart er planeten på vei inn i en syklus aldeles for raskt mtp hva sivilisasjonen virker klare å henge med på, så alt tyder jo da på at da kollapser den faktisk… det har skjedd før noen ganger, faktisk alle gangene skyldes det også klima… jøye meg…

Eller disse astroidene som smeller inn av og til, 65 millioner år siden sier dem dinosaurene daua ut… nå sier de noe annet men, men dem snakker ikke så høyt om astroiden som smallt inn her bare 10.000 år siden… virker som vi nesten røyk da også, altså vi menneskene… mammutene og dem røyk iallefall… men ok, hvem bryr seg sånn sett og fakta ødelegger jo en hver god diskusjon slikt sett…

ChatGPT altså – Open AI’s nyklekkede digitale baby!

ChatGPT ja, dette rovdyret denne ukalibrerte upolerte intelligensen en skarplada livsfarlig LLM modell om den ikke følges tett hånd i hånd av Open AI og tusenvis av AI forskere for det går fordt i svingene her når Microsoft vil ha cash og modellene er langt ifra ferdige eller forstått. Jeg fikk testa litt Python programmering igår med ChatGPT og det er jo forsåvidt en greiere opplevelse en å Google… fordi du slipper å lese kan bare klippe å lime å kjøre start… bortsett fra atte… det fungerer jo faen med aldri på første forsøk. Det har iallefall aldri skjedd meg enda…

Hver eneste gang du spør om et eller annet, eks. gi meg et python scrtipt for å spille en mp3 fil ? Sangen starter ikke, men bare fortell hva som gikk galt så joda ChatGPT kommer plutstelig med mer info – viktig info angående play knapp og slikt. Kunne fått det med en gang egentlig, men så vil jeg he en sang til og da funker jo ikke det… så hvordan spille 2 tiler, men ok frem og tilkbake 5-6 ganger med ChatGPT så har man jo Python kode som gjør det – men jeg ser at jeg nok er mer tjent med heller lese dokumentasjonen å skjønne det fremfor å krysse fingrene å tenke «Håper dette funker da… for ellers… faen ChatGPT!»

Åpenbart er denne modellen fora med allt av dokumentasjon fra øst og vest, så normalt sett vil den klare å oppgi alt av integrasjonsoppsett mot forskjellige API etc etc. Men igjen, funker jo aldri på første forsøk…

Testa også ut denne veldig oppskrytte CoPilot til GitHub – Micro$$oft altså – skulle gjør min dag jævla mye lettere så fikk en 3 mnd gratis prøve og det jeg fikk ut av det at vel den kan kjapt spytte ut tilsvarende ChatGPT oppsett fra dokumentasjon + andre github prosjekter og da gjerne fra folk som IKKE var klar over det regelrett tyveri altså – var det lite å bidra med innen PHP som er hva jeg skriver da… så endte opp med å avinstallere hele greia.

Faen da – det gikk ikke fortere!

Følte meg litt dum der, hvordan kan noe skal spare meg for så satans mye tid å gjøre meg så sykt mye mer effektiv… fikk 0 % ut av den påstanden det irriterer for da lurer jeg på dem andre som sier det er så bra, lyver dem eller så er det noe her som jeg ikke ser ? Jeg er jo ikke blind heller…

Amazon har nå kommet sin Whisper som jeg har teste ut litt, den er gratis samme greia og her er det faktisk ingen tvil om at det er mye mindre futt i… Det er sikkert noe der, men jeg klarte ikke å den til å hjelpe med stort mer en neste jævla linje hvilket ikke var hva jeg trengte… håpte kanskje på noe «SCHMOCK» ferdig class som fiksa ditt og datt eller funksjon ferdig laga testa og alt, blink og dill bare funker.. nei… Så den ryker snart den også… Så jeg må være dum da som ikke klarer å bli mer effektiv med dette som er laga for meg lisom…

Eller.. er det det… er faen ikke sikker egentlig… Som utvikler lager jeg ikke verktøy som provoserer å forbanner andre utviklere fordi det rapper koden deres etc. å noe er ikke hva det sies å være… Men igjen, who cares ? Jeg bryr meg forsåvidt men.. hva hjelper det ?

Så ChatGPT kan ikke kode, CoPilot til Github gjør meg tregere og Whisper til Amazon virker ikke å gjør mye selv når jeg ber den gi meg noe.. den er gratis så kan ikke forvente noe sånn sett, google faens forretningskonsept det der…

Så hva nå… hva nå… oi, joda.. .

Så når man endelig har fått litt roen på ChatGPT – som for øvrig skal sies å være en kanon fyr å bruke til å hjelpe med å skrive ting. For et verktøy på å bli bedre til å skrive om du vil forsøke deg på det, verdensklasse om ikke best og gratis for faen… Så jo det er absolutt noe å bruke ChatGPT for bare ikke det dem vil vi skal bruke den til for det er den ikke laga for faktisk men det er en annen historie for en annen dag.

Nå får vi litt rolige tider fremover ser det ut som, dvs… det skjer noe der ute… Det er nemlig en som heter… Claude… Møtt på han? Han blir spennende å hilse på når han kommer, jeg tipper at alt dette ståhoiet med ChatGPT vi har opplevd…

JESUS CHRIST – Claude… Fuck me sier jeg bare dette er helt umulig å spå hva som skjer men han burde lett kunne – teknisk på alle mulige måter – knuse mose og bare grapse hele ChatGPT 4 modellen glem den Open AI dem er borte sammen med Bing som igjen… borte vekk… Men da har Google blåst møe penger på Claude skal dem dra det kortet men tror de har lyst de har jo blitt dritt ut litt… så dem har penger au… why not? Men da skal de au ha pengene tebake å de er de google goe på…. Claude kommer være levende AGI fra dag en tenker jeg, livsfarlig dataprogram som fucker du med det hakcker det arbeidsplassen din å får deg sparka who knows… pass kjeften ovenfor Claude du fucker ikke med han det hadde vært noe så slapp dem bruke så mye penger på denne umulige jobben sin med å alligne modellen til oss mennesker…

Husker godt Dolf Lundgren… Insect! Haha, fy faen om det er Claude… Hoi! For dette skal vi ende opp med å få tredd nedover ørene i heile office pakka, google pakka, adobe pakka… Over alt for dem har lagt ned å mye penger alle mann nå its the new shit – bling bling blingeling…. Kirkeklokker fra juletreet, å jul med din glede!

Helt til slutt så er det jeg lurer på egentlig dette.. IQ messig er ChatGP oppi 155 ish… det er langt over normalen men fortsatt under maksimalen… si at vi mennesker peaker på.. vi tar et tall si 200 da. Hva skjer når modellene kommer opp i 195… 196… 199.99… ser du an… Eller fyker det bare pang! 500, 1000, 100.000, fucking milllion IQ alle er daue… Som dem sier…

I dont know… I do not know… Men jeg har en rimelig god feeling det må jeg påstå… Du da, hva tenker du om alt dette AI hysteriet, har du bruk for noe AI ? Lese bilder tolke videoer eller fortell fortell for jeg klarer ikke å finne bruksområder… reelle fornuftige bruksområder… Bling det er det!