Du er fri, du bestemmer selv  !

Jeg snakker såklart om elektronisk musikk, deep house og eller psy trance rytmer som gnager seg langt inn i hjernebarken din mens du gjør det du gjør uten at du må bruke tiden din på å forstå eller høre på artistens budskap. Mange ganger virker det som dette er viktigere en musikken, jeg har iallefall så mang en gang følt at man blir dratt med på en følelsesladet berg og dalbane enten man vil eller ei i enkelte sanger. Så hva om budskapet ikke var så viktig, sagt annerledes, hva om vi sier at musikken er budskapet altså den melodiøse delen rytmen notene altså. Tenk om vi like godt kunne droppet hele vokalen, vel dette er på mange måter akkurat hva elektronisk musikk har klart å gjøre.

En avklaring… hva med den gamle musikken…

La meg forklare en gang for alle, så vet du hvor jeg står og hvorfor faktisk. Jeg har aldri hatt noe imot artister som Michael Jackson, Bruce Springsteen, Elton John eller egentlig hvem som helst. Faktisk hørte jeg selv på disse og var stor fan av mange av dem tradisjonelle gamle dagers musikerne. King Crimson, Marillion, Ozric Tentacles, Elton John, Deep Purple for å nevne noen, alle er solide artister og helet klart dyktige alle mann. Men, altså, jeg mener dem har blitt forbikjørt eller iallefall erstattet med neste steg av den musikalske evolusjonen som har skjedd i nyere tid. The Electronic Evolution som den kalles, plutselig har altså tekster og det som før var en rød tråd blitt borte. For mange var dette kanskje en nødvendighet for å kunne ha glede av musikken, hva er en sang uten teksten liksom ? MUSIKKEN såklart…

Om du tenker deg sangen Lisa gikk til skolen, så kan du også tenke deg melodien Lisa gikk til skolen. Sistnevnte er av typen du du du du du duttuduuu duu duuu eksempelvis, ettersom det er melodi og musikk altså. Dette er hva elektronisk musikk byr deg på, endeløse og fantastiske audiovisuelle landskaper. Nå kan du la musikken føre deg videre, fly med musikken å se hvor den tar deg. Uten tekst er det heller ingen føringer eller forsøk på å lede deg på en spesifikk plass, noe en tekst som påpeker at det handler om et forhold som gikk i dass hvor du ikke har gjordt noe galt bare den andre den andre idioten altså som kan angre virkelig angre det er det det handler om …. fuck it! Hva om jeg vil heller tenke på hvordan jeg skal forsøke bygge en dataløsning som fungerer slik at alle er maksimalt fornøyde, er det mye å forlange å ha litt fin musikkk i bakgrunnen uten å måtte forholde seg til et ødelagt forhold som ikke angår meg … NEI! Kanskje jeg bare ønsker å dagdrømme, fly ut i det audiovisuelle landskapet med hjernen min å late som jeg flyr over notene å bare koser meg… Si det slik heller, godt ikke Madonna var sykelig opptatt av å samle på doruller og sang om dette hele tiden for det hadde nok kosta karrieren for det gidder ikke folk høre på tipper jeg…

Unleash your minds potential – mens du koser deg til herlig musikk…

Tilbake til det evinnelige poenget mitt…


Med en økt lidenskap for musikk innså jeg for mange år siden at elektronisk musikk representerer et dyptgripende skifte i det soniske landskapet. Selv om forlokkelsen til å ville høre på akustisk gitar med kjente artister fortsatt er der, mener jeg at dette egentlig handler om at man selv drømmer å bli kjendis – dette handler om musikk så merk deg det er kommet en ny mulighet… Si hallo til det elektroniske lydlandskapet, en ekte musikalsk opplevelse.

Alan Watts virker å mene at alle mennesker burde danse mer, vi trenger det alle mann og da vil jeg skyte inn at det er mye gøyere å danse til musikk og vakre toner…. uten dette styret om forholdet som røyk og hvem som har skylda jeg driter vel i det og det burde du også faktisk ellers får du ikke satt pris på musikken… Faktisk har den elektroniske musikken akkurat som den digitale revolusjonen har demokratisert informasjonen, så har elektronisk musikk demokratisert musikken. Det er faen ikke dårlig, endelig kan du altså nyte musikken uten å måtte føle eller mene en verdens ting… om du ikke selv vil da…

Lurer du aldri på hva du selv føler om noe, eller hva du selv mener om noe som du kanskje akkurat nå valgte å tenke på fordi musikken førte deg dit ? Det er du som bestemmer hva du vil føle og hvorfor, når og hvor lenge du ønsker… du er fri, det er du som bestemmer du som har kontrollen og derfor er du som menneske nå sterkere og friere en før!

Om du har kjørt hest og kjerre for så å få deg en Ford T model så tenker jeg du aldri vil gå tilbake til hest og kjerre… Hva med en Tesla EL-bil, du vil ikke til bake til Ford T modellen. Hvorfor skal man gå tilbake til en musikalsk opplevelse som formaner og indoktrinerer deg til hva du skal føle til en hver tid, om du ikke elsker å bli fortalt til enhver tid hva du skal gjøre så burde du som meg ta farvel med det gamle… ta imot det nye!

Jeg er ingen robot iallefall, så når jeg har sett lyset ikke faen om jeg går tilbake….

Kunne du tenke deg å bytte din moderne smarttelefon med en datert Motorola StarTac 70 mobil, altså første mobilen som kom til verden for mange år siden. Hvorfor i huleste ville du gjordt det liksom… på den annen side… metallica, creedens, hooters eller whatever det skal du høre på… Jeg tenker du like godt skaffer deg en Ford T bil, Motorola StarTac 70 og flytter ut på landet hvor du passer bedre inn. Du vet faktisk ikke hva du går glipp av, i tillegg er tempoet og hastigheten i utviklingen så stor at du har ikke sjans å få med deg alt det flotte som kommer ut hver eneste dag… Det er faktisk mer en 24t produksjon av flott elektronisk musikk hver eneste dag… ser du, du har ikke tid å høre på det gamle. Så derfor, for å få med meg mest mulig av det nye flotte musikalske universet er det kun plass til elektronisk musikk…

Neste gang du er i din kreative sone så kan du altså la den elektroniske musikken føre deg inn i en dypere og enda mer kreativ sone, eller du kan bruke samme sangen for en helt annen funksjon alt ettersom fordi det er du som bestemmer. Hva du legger i melodien idag er ikke nødvendigvis det samme du legger i den neste gang, vel…

Om du vil ha litt tekst, om du vil ha litt føringer så hør starten på dette miks settet som eksempel… Er ikke dette bedre fremfor å høre om ting som ikke fungerer…

Det er vel ingen som vil bytte sin smart telefon med en Motorola Startac 70 ? Faktisk om du må høre Living next door to alice, så må du faktisk bytte til Motorola Startac 70 med en gang fordi du lever åpenbart i fortiden!

– Kim Steinhaug, elektronisk musikkfrelst og en fri mann


En liten innføring i elektroniske landskaper…

Alt er house, så det sier deg ingenting egentlig. Den som snakker til alle snakker til ingen er en annen måte å si det samme på. Silence is the new loud ? Ordflåseri egentlig men det ligger noe der uansett, noe som ikke er viktig i denne sammenhengen uansett så tilbake til house…

Starter man med deep house så har du din baseline som elektronisk lytter, skal intensiteten økes oppgraderer du til beach house lounge house eller for all del kanskje party house eller electro house om det er fest. Skal du arbeide er det kanskje lurt å ikke ha det for morro så heller progressive house eller tech house er nok fint når du skal jobbe. En kreativ innsats tenker jeg harmonerer med sjangre som trance, psy-/goa-/israeli- trance, og når det er fokus og nøyaktighet kanskje downtempo og minimal house som det kalles… Det handler om BPM egentlig, beats pr minute… på samme måte som pulsen din slår fortere når du er i aktivitet er musikken identisk… Skal du ha en høy intensitet eller kreativitet velger du en musikalsk sjanger med høyere BPM, mer trøkk altså… Konforsonen er nok 120-150 BPM, om du ikke har et kreativt hode da eller ADHD tendenser hvilket virker å ha samme behov.. Da vipper du fordt over 150 terskelen og inn i det progressive segmentet av den elektroniske musikken, her er det virkelig et ukjent potensial av krefter å hente frem.

Trenger du noen tips til noe å høre på, hvorfor ikke like godt følge meg på soundcloud der finner du iallefall masse deilige fete for ikke å snakke om badass-beats du kan ta med deg videre i livet å kose deg med… ja ikke sannt, kos deg på vei opp eller på vei ned du bestemmer selv hva beaten skal gi deg!

You are Free! The electronic revolution has released you ! Fucking Awesome !

Ja også en ting til… Ikke vær fornøyd! Forvent mer, sett krav! Krev mer av andre og forsøk gi litt ekstra selv… Du vet det å endre verden tar tid så greit om noen starter med en gang liksom… men først må vi være enige om at det kan bli bedre en dette… er du fornøyd ? NEI!

– Steinhaug

My soundcloud profile: https://soundcloud.com/steinhaug

  • Looking for a startup? Here is the king of all startup ideas!
  • Mitt første blogg innlegg!
  • Du er fri, du bestemmer selv  !