Irriterende at Skyen har blitt så forbasket avansert at man må ha egen utdannelse bare for å forstå hvordan en funksjon som demonstreres med «Hello world» skal være godt for.

Jeg snakker her om Google Functions, en sky-(Cloud) funksjon som lar deg programmere 1 funksjon som kjører fra en egen virtuel maskin. Hva er dette godt for tenkte jeg?

Så jeg klikket på videoen til Google som forklarer dette, og det angret jeg på fordi her skjønte jeg ingenting etter å ha hørt «gode eksempler for bruk». Jeg bruker ordet irriterende fordi jeg arbeider jo med data og nettsider og har gjordt det hele mitt liv, hadde jo vært fint om jeg forstod hva dem snakker om for noe uten å måtte kurse meg selv. Men det er altså ikke mulig for her må man kurse seg selv eller ta egen utdanning for å forstå hvordan ting henger sammen.

Det som er enda værre er, eller, mer irriterende bare fordi det er jo bare sånn det er. Om jeg bruker tid på å lære meg Google Cloud Services og deres oppsett og møter på en kunde som vil ha Microsoft Azure heller… Doh! Eller hva med Amazon Web Services? 2xDoh! Så i denne verden er nok tiden kommet til å måtte velge side, for det er ikke liv laga å skulle forstå seg på alle tre av dem.

Så frem til Pro-ISP og Domeneshop slutter med webhosting eller jeg får oppdrag eller jobb hos multinasjonalt firma som har skybehov – så avslutter jeg med å si: åpenbart! – Google Cloud Function er ikke noe jeg trenger!

/Steinhaug

Fra video: Run Cloud Functions Everywhere (Cloud Next ’19)

Typisk brukercase, kunde eksempel med utplasserte sensorer som samler inn data:
Using cloud functions via a pub/sup topic that carries the data. They aggregate the data. They put it in different databases. They put it in a dashboard so they can see their status across different countries. So what you see here is a very simple data processing model where you get messages. You’re doing white ETL, and you put them somewhere else. Cloud functions is a great way to glue that stuff together.

eller hva med denne:

Cloud automation, where you have multiple cloud products and want to use the cloud functions to glue them together. So, let’s say everything is going into the Stackdriver logs. Somebody creates a VM or a firewall. You can create a filter and create a sink in Stackdriver, which goes to a Pub/Sup topic. And you can tie your Cloud Function to that Pub/Sup topic. And that Cloud Function can then check with Cloud Security Command Senter whether that’s a policy violation, for example, whether a firewall has been created that is to open. And then the Cloud Function can then report that violation.